Over mij
Over Besseling Training

Ik ben Mandy Besseling, 26 jaar: personal trainer, vechtsporttrainer, coach en eigenaar van Besseling training.

Als 9 jarig meisje ben ik gestart met karate bij Sportschool Bushido, vanaf dat moment is sporten een groot deel van mijn leven geworden. Waar ik begon met twee keer per week karate training ben ik nu inmiddels dagelijks in de sportschool te vinden. Zowel karate, kickboksen als krachttraining staan nu op mijn programma. Startend als pupil, heb ik mezelf nu ontwikkeld naar trainer en coach. Karate is een sport waar het draait om discipline en doorzettingsvermogen, twee factoren die mij in mijn verdere leven hebben gevormd.

Na een aantal jaar karate was het voor mij duidelijk. Ik wilde hoe dan ook mijn zwarte band karate gaan halen. Na acht jaar meerdere keren per week trainen was het dan eindelijk zover. Ik behaalde in 2010 mijn zwarte band en twee jaar later mijn 2e dan. Naast dat ik zelf veel trainde mocht ik mijn trainer assisteren bij de jeugd karate lessen. Hier begon mijn passie voor het verzorgen van trainingen. In deze periode ben ik dan ook gestart met de Academie voor Lichamelijk Opvoeding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met als specialisatie voeding. Deze wist ik in 2015 af te ronden. Gedurende mijn stageperiodes ontdekte ik echter dat ik meer voldoening haalde uit het lesgeven van kinderen en volwassenen die ervoor kiezen om te sporten. Iets wat in de gymzalen op school veelal niet het geval is. Ik startte dan ook bij sportschool Bushido met het lesgeven aan zowel jeugd als volwassenen in de vorm van karate trainingen, circuit trainingen en stootzaktrainingen.

Na het behalen van mijn zwarte band wilde ik verder groeien oftewel tijd voor nieuwe doelen! Keihard trainen om toegelaten te worden tot het Nederlands karate team kumite. Waar ik als klein meisje zo nu en dan deelnam aan karate wedstrijden wilde ik nu de Nederlandse top bereiken. Jarenlang heb ik bij karate meegedraaid in de middenmoot van Nederland. Nooit het grootste talent, altijd degene die er het hardste voor moest werken. Toch wilde ik bij de top van Nederland horen en met het Nederlands team afreizen naar internationale toernooien. Om dit te bereiken heb ik contact gezocht met een personal trainer, die op maat gemaakt trainingen kon aanbieden. Dit was de start van een fantastische periode. Ik voelde dat ik me ontwikkelde en behaalde veel podiumplaatsen. In 2015 behaalde ik een derde plaats tijdens het Nederlands kampioenschap kumite. Dit was voor de toenmalig bondscoach voldoende om mij uit te nodigen voor drie proeftrainingen bij de Nederlandse selectie. Met als gevolg toetreding tot het Nederlands karate team. Wat was dat fantastisch en wat had ik daar hard voor moeten knokken. Doelen behalen is zeker niet makkelijk en ja je moet er zeker wat voor laten, maar het resultaat is het meer dan waard. Voor mijn gevoel ging alles toen in sneltreinvaart in mei 2016 werd ik geselecteerd voor het Europees kampioenschap karate in Montpellier en in november 2016 mocht ik deelnemen aan het Wereld kampioenschap karate in Linz. Wat was ik trots en wat wilde ik daar graag laten zien wat ik allemaal in huis had. Met het Nederlandse dames team behaalden we uiteindelijk een mooie 7e plaats! In eerste instantie een teleurstelling dat het geen podiumplek was maar uiteindelijk een grote beloning op het harde werken. Het gaf mij het inzicht dat iedereen met een goede trainer en hard werken resultaten kan boeken.

In de periode dat ik zelf actief was als wedstrijdvechter, was ik ook actief als trainer en coach van het Bushido jeugd karateteam. Het trainen en begeleiden van de jeugd was voor mij echt een belangrijk onderdeel van mijn leven. Thuis was ik bezig met het voorbereiden van de trainingen en in het weekend ging ik met de jeugd naar de wedstrijden toe in binnen- en buitenland. Het plezier dat ik haalde uit het begeleiden en coachen wilde ik nog meer terug laten komen in mijn dagelijkse werkzaamheden. In april 2017 heb ik dan ook mijn opleiding als personal trainer afgerond. Deze kennis kon ik bij sportschool Bushido goed gebruiken tijdens het verzorgen van stootzaktrainingen, circuit trainingen en personal trainingen. Door de opleiding tot personal trainer heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in hoe ik samen met jou je persoonlijke doelen kan verwezenlijken. Na al die jaren die ik bij sportschool Bushido heb doorgebracht als pupil en trainer heb ik in december 2018 ook de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen als personal trainer van Besseling Training


Wat mij als personal trainer onder andere onderscheidt zijn mijn ervaringen in de wedstrijdsport waar ik diepe dalen en hoge pieken heb gekend. Middels deze ervaring wil ik je bewust maken van wat jij persoonlijk allemaal kunt bereiken als je het maar wilt en je voor de volle 100% durft in te zetten. Ik wil je laten ervaren dat je door de juiste training en voeding je beter voelt dan ooit tevoren. Dit doen we door samen doelen te bespreken die haalbaar zijn. Daarbij ga ik het beste van mezelf geven en het maximale uit jou naar boven halen. Dit zal ik doen door met je te trainen, je voor te lichten en je te motiveren en inspireren om je persoonlijke doelen te behalen. Mijn missie is om mensen te laten ervaren dat sport leuk is en dat je met hard werken veel meer kan dan dat je denkt!